Spreker duurzaamheid

Dit is de belangrijkste vraag die moet worden beantwoord voordat u begint met het proces om een spreker over duurzaam leven te worden. Laten we het hebben over de verschillende onderdelen van een spreker over duurzaamheid en hoe die op jou van toepassing zijn.

  • Passie voor het onderwerp: – Dit is de belangrijkste component voor elke spreker, omdat het is wat je betrokken houdt bij je onderwerp. Dat, en uw persoonlijke betrokkenheid bij het doel – zal het verschil maken in de wereld. Hoewel het waar is dat u zult spreken over een onderwerp dat sommige mensen al kennen, zult u uw persoonlijke standpunten en inzichten toevoegen om het nieuw en verfrissend te maken.

  • Toewijding aan de zaak: – Hoewel de passie belangrijk is, is het de toewijding die van jou een duurzaamheidsspreker maakt. Je moet bereid zijn om een stap verder te gaan om ervoor te zorgen dat je publiek begrijpt wat je zegt.

  • Vaardigheid: – Je kunt gepassioneerd en toegewijd zijn, maar als je niet de nodige vaardigheid hebt om dat te ondersteunen, dan zal het allemaal in het niets verdwijnen. Je moet een evenwicht vinden tussen gepassioneerd en praktisch zijn op hetzelfde moment. Als je een van die sprekers bent die alleen maar gepassioneerd zijn en niet praktisch, dan zul je worden gezien als een vreemd ras.

Je niche vinden als spreker

Het kiezen van een niche als duurzaamheidsspreker is een belangrijke stap die u op het juiste pad kan zetten. Hoewel het waar is dat sommige onderwerpen tijdloos zijn en hoe dan ook relevant blijven, hebben ze ook hun houdbaarheidsdatum en kunnen ze sneller dan verwacht saai worden. Bijvoorbeeld, als u een duurzaamheidsspreker bent over het redden van de oceaan, is het veilig om te zeggen dat het onderwerp relevant is voor nu, maar zal gaan vervelen in een paar jaar. Om uw niche fris te houden, moet u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het onderwerp en uw materiaal dienovereenkomstig blijven bijwerken.

Het vinden van je niche als spreker heeft ook te maken met waar je in het leven staat. Als je in de 20 bent, dan kun je gemakkelijk een duurzame niche kiezen die relevant is voor die leeftijdsgroep. Maar als je in de 40 bent, wil je misschien kijken naar een onderwerp dat meer relevant is voor die leeftijdsgroep. Je moet dus een niche kiezen op basis van je ervaring en kennis van het onderwerp.

Effectief communiceren met uw publiek

Als spreker op het gebied van duurzaamheid zul je klaar moeten zijn om te communiceren met je publiek. Dit betekent dat je in staat moet zijn om duidelijke uitleg te geven, voorbeelden te gebruiken en je publiek op zo'n manier te betrekken dat ze niet het gevoel hebben dat ze in een klaslokaal zitten, maar met een vriend. Je moet klaar staan om het publiek bij de discussie te betrekken, vragen te stellen en naar hun antwoorden te luisteren. Als spreker op het gebied van duurzaamheid moet je je bescheiden opstellen, vragen stellen en oprechte belangstelling tonen voor je publiek.

Om effectief met uw publiek te communiceren, moet u een communicatiestijl hebben die gemakkelijk te volgen en te begrijpen is. Ongeacht het onderwerp dat u bespreekt, uw toon moet vriendelijk, kalm en uitnodigend zijn. Uw toon moet uw publiek laten weten dat u blij bent dat ze zijn gekomen om te horen wat u te zeggen heeft. U moet niet een van die sprekers zijn die alleen geïnteresseerd is in wat ze zeggen. Natuurlijk moet je geïnteresseerd zijn in hen als mensen en als mensen met hun eigen opvattingen en waarden, maar dat betekent niet dat je het altijd met hen eens hoeft te zijn.

Bottom line

Duurzaamheid is een onderwerp dat zowel ambitieus als uitdagend is. Het vergt veel intelligentie, bedachtzaamheid en zorgvuldige besluitvorming. Het is dan ook niet iets dat van de ene dag op de andere wordt gedaan, maar eerder iets dat met precisie en zorg wordt gedaan. Om een duurzame spreker te worden, moet je beginnen met het vinden van je niche als spreker, het vinden van je passie en betrokkenheid bij de zaak, en vervolgens het vinden van je geschikte vaardigheid. Met deze drie essentiële dingen, ben je goed om te gaan.

Met vastberadenheid, kun je het maken en de duurzame spreker worden waar de wereld op zit te wachten. Met dat, is het tijd om te beginnen met werken aan het worden van een duurzaam spreker.