Planningsprogramma

De term 'geheim genootschap' roept een beeld op van deftige heren met hoge hoeden en staarten, die achter gesloten deuren bijeenkomen om snode daden te beramen. Maar geheime genootschappen zijn niet meer alleen voor de aristocratie. Vandaag de dag bestaan groepen als de Vrijmetselaars, Skull and Bones en de Orde van de Negen Rokken slechts met één doel: het bieden van vriendschap, kameraadschap en kameraadschap aan hen die zich bij hen aansluiten. Het mooie van een geheim genootschap is dat je totale controle hebt over hoe het er van buitenaf uitziet. Terwijl de meeste organisaties een structuur moeten volgen die door de wet of door hun moedermaatschappij is vastgelegd, kan uw geheim genootschap werken zoals elke andere organisatie zou doen. Het slechte nieuws is dat het oprichten van een geheim genootschap ook niet bepaald gemakkelijk is; er zijn veel valkuilen die uw organisatie zal moeten vermijden als het hoopt te slagen.

Bepaal de kernwaarden van je groep.

Het eerste wat je moet doen voordat je zelfs maar begint met het plannen van je geheime genootschap is uitzoeken welke waarden je in je groep wilt opnemen. Bijvoorbeeld, veel Vrijmetselaars geloven in het belang van het teruggeven aan je gemeenschap, terwijl anderen zich richten op het zijn van goede leden van de familie terwijl je oud wordt. Je moet in overweging nemen welke waarden belangrijk voor je zijn in je eigen leven, en die dan toevoegen aan de waarden die belangrijk zijn voor je vereniging. Als u wilt dat uw vereniging zich richt op het teruggeven aan de gemeenschap, zorg er dan voor dat u dat meeneemt in de kernwaarden van uw groep.

Vervolgens moet u beslissen wie deel zal uitmaken van uw vereniging. Dit deel kan lastig zijn, en het is belangrijk dat u de juiste leden voor uw groep kiest. Zorg ervoor dat uw kernwaarden ruimte bieden aan mensen met verschillende interesses en hobby's, maar ook aan mensen met verschillende beroepen en sociaaleconomische achtergronden.

Beslis wie deel zal uitmaken van uw vereniging.

Als je een grotere vereniging hebt, dan moet je proberen om zo vroeg mogelijk te beslissen wie er deel uit zal maken van je vereniging. Je kunt dit ook proberen te doen tijdens het plannen van je evenementen; zelfs als het lijkt alsof er veel regels en voorschriften zijn die je zouden verhinderen om een specifiek persoon in je vereniging op te nemen, moet je die kleine beetjes regels nooit in de weg laten staan. Zorg ervoor dat je alleen die kleine beetjes regels in de weg laat staan.

Als je een kleinere vereniging hebt, moet je proberen om tegen het einde van het eerste jaar te beslissen wie deel zal uitmaken van je vereniging. Zo kunt u evenementen plannen waarbij de leden van de vereniging betrokken zijn, en kunt u de leden beter leren kennen.

Plan evenementen met uw vereniging.

Nu u weet wie u in uw vereniging wilt hebben, is het tijd om samen met hen evenementen te plannen. Je kan proberen een jaarlijks evenement te plannen met je uitgebreide vereniging, of je kan proberen kleinere evenementen te plannen met elk lid. Als u jaarlijkse evenementen wilt plannen, probeer dan data te kiezen die niet alleen goed uitkomen, maar ook betekenisvol zijn voor uw leden. Als je een feest of een uitje plant, kan je proberen een aspect van de kernwaarden van de vereniging te integreren, of je kan proberen een activiteit te kiezen die gerelateerd is aan de gemeenschap of die een sociaal aspect heeft. Als u een activiteit wilt kiezen die een grotere betekenis heeft, moet u proberen een activiteit te kiezen die een grote hoeveelheid tijd vergt, zoals een marathon of een liefdadigheidsbakverkoop. Als het gaat om gezinsgerichte activiteiten, moet u proberen evenementen te kiezen die een intiemer aspect hebben, zoals een spelletjesavond met bordspellen of een knutselavond met het gezin. Maak een planningsprogramma om de activiteiten goed in te plannen.

Conclusie.

Uiteindelijk draait het bij geheime genootschappen allemaal om vriendschap en kameraadschap, en de beste manier om ervoor te zorgen dat die waarden tot leven worden gebracht is door een leuke tijd te hebben met je vrienden.

Als u een geheim genootschap wilt oprichten, zijn er bepaalde dingen die u in gedachten moet houden. Zorg ervoor dat je vereniging de juiste waarden heeft, en dat ze mogen deelnemen aan je vereniging. Tenslotte, zorg ervoor dat je evenementen organiseert met je vereniging. Op die manier kunt u de banden tussen u verdiepen, en wordt het ook gemakkelijker voor u om een blijvend geheim genootschap op te richten.