Agile Leadership

Omdat zoveel werk geïsoleerd wordt gedaan, helpen wij u om ons agile delivery model te begrijpen en hoe u uw teams het beste kunt afstemmen en ondersteunen tijdens uw reis

Zoals u ziet, is er nog maar weinig bekend over de overgang van continuous naar agile softwareontwikkeling. Dit betekent dat u een aantal keuzes heeft, die van organisatie tot organisatie zullen verschillen. Wanneer u beslist of een agile transitie geschikt is voor u, moet u de volgende factoren nadenken over:

Wat zoekt u in een agile transformatie? 

Wat heeft uw organisatie gedaan en hoe zijn ze aan het veranderen? Hoe ondersteunt uw organisatie u? Welke factoren, zowel intern als extern, vindt u het belangrijkst? Hoe kunt u uw organisatie helpen de transitie te maken? Als stakeholders bent u niet alleen op zoek naar wendbaarheid – wij willen ook dat de wendbaarheid onze beste bedoelingen erkent en dat zij het beheer van uw organisatie overneemt. Daarom hebben we een deel van onze blog gewijd aan hoe je samen met een agile leider een agile organisatie creëert. Het wordt in detail behandeld in het artikel hier .

Het is ons ter ore gekomen dat onze nieuwsbrief serie, "in process articles", een groeiend aantal abonnees trekt. We vragen ons af of u misschien ook een abonnement wilt nemen?

We hebben een groot aantal Agilistas die veel meer uren werken dan ze zich bewust zijn. Evenementen beginnen elk jaar vroeger en de meesten van hen hebben nog niet gehoord van het Agile Manifesto en krijgen deze publicaties vroegtijdig.

De wiskunde van Agile

Het Agile Manifesto bevat een lange lijst van regels die gevolgd moeten worden bij het overstappen van continue naar agile methodes. Het spreekt echter heel duidelijk voor zich over hoe je betere kwaliteit, snellere resultaten en meer flexibiliteit kunt krijgen. Dit is ook op een praktisch niveau. Als Agilists willen we beweren dat wanneer we agile coaching doen, u hoogstwaarschijnlijk materiaal zult leren dat waardevol voor u is en dat ook relevant is voor uw doelen en hoe u uw bedrijf in de toekomst ziet veranderen.

Wij weten uit ervaring dat door gebruik te maken van onze populaire Agile Leadership tijdens het ontwikkelen en verfijnen van een verandering, u de kans vergroot om nieuwe inzichten te verkrijgen. We weten uit ervaring dat u niet alleen deze veranderingen kunt implementeren, maar dat u ook uw samenwerking en communicatie met collega's die er baat bij kunnen hebben, zult verbeteren.